środa, 7 sierpnia 2013

Pieprz pomarańczowy Skworcu lubię delikatną nutę pomarańczy w potrawach !

Witajcie moi drodzy obserwatorzy dziś chcę się z wami podzielić  wspaniałąym smakiem pomarańczy w potrawach , który uzyskuję dzięki dodawaniu pieprzu pomarańczowego od Skworcu .
Pieprz doskonale sprawdza się w daniach rybnych , a w szczególności do dań z kaczki z powodzeniem można nim doprawiać zupy . Potrawy z dodatkiem pieprzu pomarańczowego Skworcu nabierają lekkiego aromatu pomarańczy .




Jestem zwolenniczką nowych smaków i potraw więc pieprz jak najbardziej przypadł mi do gustu . Postanowiłam wypróbować go jako dodatek do gulaszu z piersi kaczki .



Składniki na gulasz : 2 duże piersi z kaczki , 2 duże cebule , 1 łyżeczka pieprzu pomarańczowego Skworcu , liść laurowy , pieprz ziarnisty , ziele angielskie , 1 czubata łyżka mąki , 1 łyżeczka soli morskiej  , 2 łyżki smalcu . Aby mięso porzeszło przyprawami można na noc natrzeć je przyprawami z łyżką oleju .
Wykonanie : Mięso w przyprawach pokroić w kostkę smażyć na 1 łyżce smalcu podczas smażenie można podlewać wodą dodać pokrojoną cebulę . Następnie zrobić zasmażany sos ze smalcu , mąki i wody zagęścic nim gulasz . Można dodać jescze przyprawy według uznania . Smacznego

Pieprz otrzymałam w ramach współpracy ze sklepem internetowym Skworcu :


A tutaj opinia producenta :
aż 50 gramów
PIEPRZU POMARAŃCZOWEGO !!!
 
 
Pieprz Pomarańczowy jest mieszanką starannie dobranych składników. Potrawy nim przyprawiane zyskują ostrość pieprzu i charakterystyczny posmak pomarańczy. Ze względu na cytrusową „nutę” mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego rodzaju ryb ale warto spróbować również przyprawić nim drób, zwłaszcza kaczkę. Można nią przyprawiać potrawy surowe (przed obróbką termiczną), jak i gotowe już do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla). Pieprz Pomarańczowy jest również doskonałym dodatkiem do sosów typu dressing i winegret.


Skład: sól, skórka pomarańczy, pieprz czarny, cukier, aromat, glutaminian sodu.

11 komentarzy:

  1. Zaintrygowałaś mnie Ewo tym pieprzem,zdecydowanie do kaczki będzie super,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się , że wypróbujesz pieprzu pomarańczowy warto dla smaku :)

      Usuń
  2. Jeszcze nie miałam takiej przyprawy :) No proszę, ile człowiek się dowie czytając blogi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam wypróbowanie :) Tak , na blogach można znalezc wiele coiekawych informacji. Pozdrawiam wakacyjnie :)

      Usuń
  3. Lubię ciekawe smaki. Często uzywam pieprzu ziołowego, jest bardzo aromatyczny. Myślę, że ten pomarańczowy też wypróbuję przy najbliższej okazji. Dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie probowalam pieprzu pomaranczowego, ale brzmi ciekawie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. O, nie znam takiego pieprzu, a już sama nazwa brzmi smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń